Tillbaka i förorten

Äntligen hemma! Hallen var halvt översvämmad av reklam och tidningar =). Men det visste jag ju, hade inte brytt mig om att avbeställa morgontidningen...

image7

Gammal disk hade börjat mögla i diskmaskinen (mindre kul =( ). Vi reste ju iväg ganska hastigt på skärtorsdagen, så det hanns ju inte med att diskas.

Och nu ligger dammråttorna i varje hörn och väntar. I morgon åker dammsugaren fram, vill jag lova... Men först en skön sömn i min egen säng!

många kramar vason

Stockholm, here we come...

Idag ska vi åka hem. Det ska bli skönt att åter få sova i sin egen säng efter en dryg veckas vistelse i Värmland. Ungarna har haft kul, med videoinspelningar. Ett par avsnitt av Debatt Debatt blev det. Jäklar vad kul det var att se - vi skrattade så tårarna rann...

Mormors katt Pussi har haft stenkoll på de små gerbilerna Humle och Dumle.

466596-6

kramar vason

Arvika, here we come...

Idag gjorde vi en visit i Arvika. Fågelmannen ligger mitt på torget  och breder ut sig.

Fågelmannen


Sonen, ertan, klippte sig. Frillan blev helt okej =)


Sedan åkte vi raka vägen hem till mormor.

Mormors hus
Här är mormors fina hus.

vason, ertan, bakerqueen och rustin


Debatt Debatt

Inne i mormors TV-rum har det byggts en studio... De kreativa barnen har med hjälp av Dell den röde debatterat om abort.

Serien förefaller vara ny - eftersom reklaminslagen var många. =)

Spana in "debatt debatt" på YouTube, nästa!

många kramar vason, mamma till programledare...

Påsksemester

Nu är vi på semester i Värmland. Det har varit småkallt och blåsigt hela tiden. I natt och halva dagen idag har det snöat ymnigt så nu är det riktig vinter här... Det trodde man inte skulle ske, att vintern skulle komma. Det blir innesittardagar.

Jag och syrran "lurade" morsan att köpa en ny dator med bredbandsuppkoppling. Hon ville absolut inte ha det "för det kostar ju så mycket pengar, minst hundra tusen för att lägga kablar ända från Arvika och hit". Vi övertalade henne dock att följa med till en telecom-affär där de hade ett erbjudande svårt att motstå...

Så nu har lilla morsan en fungerande dator hemma, ingen gammal windows 133 längre med modem som man kunde slita sitt hår för att få igång... Nu är det mobilt bredband i en bärbar dator med Vista som gäller =o)

Vi har fixat hotmail och messenger till mormor så att hon ska kunna hålla kontakt med oss alla, tror hon kommer att älska det (när den jobbiga tröskeln är övergången).

vason i värmlandsskogarna

Busmusen

Igår rymde Humle för andra gången på kort tid. Han passade på att hoppa ner från soffan, i ett obevakat ögonblick, när jag kelade med Dumle. Fort, fort, fort sprang han... Fram och tillbaka på golvet, under soffan, sängen. Ja, överallt han kom.

Han fick ordentligt med motion, måste ha gått ner något gram ;o)

466596-3
Busmusen springer så fort att han inte ens fastnar på bild...

kramar vason och busmusen

Milano kallar...

I slutet på april ska jag och en kollega åka till Milano för att göra studiebesök på en tidning där. Det ska bli väldigt intressant.

Självklart ska vi leva lyxigt och shoppa som bara den...

Och kolla på alla fräscha italienare ;o)

kram vason

Humle och Dumle springer...

...i soffan. Det finns ingen broms på dem. De är så nyfikna... Vips står de på kanten av soffan. Sniffar med sina små nosar i luften. Vänder och springer tillbaka, in bakom ryggkuddarna...

Efteråt ligger bajskluttarna som ett radband i soffan, men det gör inget. Det är en fröjd att se de små liven...

nu ska vi sova, både gnagare och jag.
kram vason

En mycket bra dag

Solen kröp fram emellanåt under dagen.

Kände mig extra uppskattad på jobbet efter en konflikt där jag var beredd att kasta in handduken, men fick oväntat stöd. Klarar nog en dag till... om det är solsken =)

Och snart är det vår. Det känns i luften...

kramar vason - med hopp om livet

Bowling 2

Idag var vi och bowlade igen. Det gick ännu sämre än förra gången... Men övning ger väl färdighet. Det var i alla fall kul, discodunk hade vi också...

När vi kom hem hade vi lite mysstund och spelade Cluedo. Kul, min son vann ena omgången. Syrran den andra. Hon fick även mest poäng på bowlingen. Jag kom sist... =(

Helgerna går så rasande fort, snabbare för varje år. Det känns inte alls kul att gå till jobbet redan i morgon... Fast snart är det påsk och då ska jag och sonen vara lediga.

kramar vason

Humle och Dumle

Här är våra söta små gerbiler.
Humle född 071223Humle född 071223
Dumle född 071217Dumle född 071217

Cykelväder, vart tog du vägen?

Idag när jag vaknade låg det snö på marken... Nu har det börjat gå åt fel håll  =( Fast senare under dan tittade solen fram ordentligt och vårkänslorna kom tillbaka.

Som sagt, cykeln står och värmer upp nere i cykelrummet. Är lite besviken att det inte varit nån bra cykelvecka. Jag måste ju komma igång snart... Eftersom det går lite trögt i början så är det bättre ju tidigare jag kommer igång. Så att jag hinner komma i form till sommaren. Och det vill jag...

vason


Vinter igen

Kallt och ruggigt... det hade man inte räknat med. Trodde att våren var på väg. Men jag tittar på min cykel varje dag... Nästa vecka ska jag börja motionera. Lovar. =o)

vason - din tillgivne vän...

Bowling

Idag var vi och rullade klot. Efter en timme kändes det att många muskler inte har använts på ett tag... Så jag känner mig lite mörbultad. Det var i alla fall kul men orken tröt i slutet. Och resultatet var väl inte det allra bästa, 110 på en och en halv serie. Med lite träning kan det nog bli lite bättre :o).

Har i alla fall pumpat däcken. Men cykeln måste stå till sig några dagar oxå för att kolla att luften är kvar ;o). Nej, jag är inte lat... Jag är kraftigt på gång att börja cykla till jobbet! Vilken dag eller månad som helst...

vason

Vårtecken

Efter gårdagens försmak på våren är det nu gråtrist regnvinter igen. Fast jag och min son såg några snödroppar i Bromma. Härligt, det kommer en vår i år också...  :o)

Det säkraste vårtecknet, tycker jag, är när man ser årets första motorcykel ute på vägarna. Vem vågar bli den första? Jag uppmanar därför alla med en MC undanstoppad att börja smörja och putsa era små ögonstenar så att våren kan sätta igång på allvar. Själv ska jag pumpa däcken på min (ej motordrivna) cykel...

vason

Hallå på nattkröken

Nu har jag ändrat designen lite på min blogg. Arbetet är inte färdigt, utan det är ett ständigt arbete.

Kram Vason

RSS 2.0