När september börjar nalkas sitt slut...

...ser jag att jag inte bloggat särskilt mycket. Det har inte varit en särskilt kul månad, ett par kompisar har blivit arbetslösa, jag har varit sjuk, etc. etc.

I kväll ska jag i varje fall ut och ha skoj på Ballbreaker! God mat och aktiviteter =)

Så tills vi "hörs" igen...

kram vason


Frisk igen =)

Det är så härligt att vara på benen igen. Blev så glad att jag tog en sväng förbi frissan och färgade om håret, så nu ser jag ut som jag är född - brunett!

Jag har ju varit rätt så blond de senaste åren. Håret var till slut alldeles sönderslingat - men nu ska det få vila ett tag, i varje fall till i vår ;) Man måste ju förändra sig ibland...

Häromdagen fick jag ett fantastiskt besked från kära syrran, hon bjuder med mig till en proffsfotograf! Det ska stylas och fotograferas! Jag förväntar mig att bli vackrare än någonsin ;)...

Kram / vason


Feber

Vad är feber? Jag är en sån där "stackars?" människa som aldrig får feber. Alltså blir jag aldrig sjuk "på riktigt". Tog en gång tempen när jag kände mig alldeles frisk och då var min kroppstemperatur 35,6 grader!

Alltså, då är det ju en svindlande temperaturhöjning innan man får feber (38,5 grad). För min del känns det som feber när jag har över 37 grader.

I dag mätte termometern 37,5 grad och jag känner mig verkligen sjuk =(. Hostar som en tok, snorar, fryser, orkar inte vara uppe en längre stund för då snurrar det i pallet...

Sjukdomen började med extrem trötthet och huvudvärk i två-tre dagar. Sedan kom halsontet! Rethosta som övergått till slemhosta. Men jag är ju inte sjuk, för jag har ingen feber! Har bara fått en liten förkylning =(.

En gång, för länge sedan, var jag riktigt risig. Hade såå ont i svalget, kunde varken äta eller dricka. Det var julhelg och det var ju ingen höjdare (med all julmat och så). I mellandagarna var jag tvungen att gå till vårdcentralen. Kände mig inte trodd, kunde ju inte vara allvarligt sjuk när jag inte hade feber. Jag tror nog att jag hade närmare 38 grader då. Men läkaren höll fast vid att "det ska minst vara 38,5 för att vara feber". De tog i alla fall svalgprov och det visade sig att det var streptokocker i halsen! Alltså halsfluss... Fick antibiotika och så läkte det ut =).

Jag får alltså leva med att aldrig ha feber, får förlita mig på känslan. Jag känner när det är fel i kroppen. Nästa gång en läkare frågar om jag har feber, kanske jag bara ska säga: ja, jag har två eller två och en halv grads temperaturhöjning... Det borde ju säga mer än temperatursiffran i sig. En som nomalt har runt 37 grader som vanlig temperatur hamnar ju på runt 39 grader eller 39,5 vid samma höjning som jag får...


Alltså, är jag sjuk eller inte? Simulerar jag bara?

Feber enligt Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Feber

krasslig vason / host, host


2009-09-09

Siffran 9 är min lyckosiffra =). Har ju inte skrivit på ett tag, har inte just haft inspiration eller lust. Men idag hoppas jag att det blir min lyckodag ;).

I måndags var jag och exet och kollade på boende till vår 16-årige utvecklingsstörde son. Vi begav oss ända till Järna, till Antroposoferna, en spännande resa att komma dit och verkligen spännande att se hur det var där =).

Det var ett riktigt guldställe, ett eldorado för den hantverksintresserade! En lugn miljö var det också...

Tyvärr var skolan lite för "stor" för vår son, tror jag. Svårt att veta om det är värt att prova, för att sedan flytta honom igen =(. Han har svårt för förändringar, inte som jag - som glatt hoppar från det ena till det andra ;)

http://www.saltaby.se

Vi fick även tips på ett litet mindre ställe som kanske skulle passa sonen lite bättre, men som ligger ännu längre bort. Frågan är hur mycket man tror att han kommer att kunna utvecklas... Ska vi hjälpa eller stjälpa honom?

http://www.ekgarden.info

Kram alla vänner,
lovar att snart skriva igen.

vason


RSS 2.0