Min nya djembe

Köpte trumma idag. Häftigt =).
Visst är den fin ;) Orkar inte skriva nåt mer i dag...
Kram /vason

Cykel till jobbet t.o.r.

Idag gjorde jag det! Men f-n vad jobbigt det var... Nu känner jag mig alldeles slut. En timme vardera vägen, tog det (alltså ca 12 km i timmen, snitthastighet). I morgon ska jag spela trummor, så då blir det ingen cykel. Det var tur att jag tog med mig cykeln hem idag, fast jag egentligen inte orkade =(. Då slipper den i alla fall stå utanför jobbet, två nätter i rad.
Nu ska jag snart gå och sussa...
Kram / vason

Nu har jag slutat röka och snusa...

...därför tänker jag kosta på mig en djembe (bara två månaders rökpengar). Katten kommer att kosta lite mer, typ ett halvårs rökpengar men det är det verkligen värt =).

Cykeln står tyvärr fortfarande och samlar damm, är fortfarande inte helt kry från förkylningen som bröt ut i februari =( och nu har den fått fart igen, har så ont i halsen igen... Hoppas det går över tills imorgon.

Har i alla fall märkt att jag är bra mycket piggare utan gift i kroppen. Det kommer att gå som en dans att börja cykla ;). Det svåraste är nog att komma upp på morgonen... men jag ska tvinga mig!

Till helgen kommer Picassos nya matte och hämtar honom. Lite sorgligt men bäst för honom att komma till ett hem muskompisar =D. Och så slipper han bli frestelse åt katten som kommer i sommar/höst. Det kommer dock vara lite tomt månaderna emellan, tomt i lägenheten =(.

Kram / vason

Ny bild på Harley

Nu kommer det fler kattungar, vilken dag som helst, så jag vet inte vad det blir... Här är i alla fall ett par nya bilder.

Harley längst till vänster...


Harley 4 veckor gammal... sååå söööt!

/vason

symaskin hittad på www.blocket.se

Den här var så himla rolig, det känns nästan som säljaren är villig att betala för att bli av med "skräpet"...
Kram / vason

Självförverkligande eller krav?

Nu vill jag börja lära mig laga mat, lite språk, helst både och i en och samma kurs! Kanske köpa en trumma (när jag får råd - kissen går före!)

Börja cykla, motionera, sluta röka (har jag redan gjort =) men snusar =( fortfarande). Umgås mer med mina kompisar, umgås mer med min son (hmm, där blir det mindre och mindre), städa mindre (eller i varje fall inte må dåligt över att det är stökigt), börja amortera nu när räntorna är låga, kramas mer, inte stressa, fixa en riktigt schysst hemsida, fixa min dator som inte fungerar särskilt bra längre..., gå och lägga mig tidigare på kvällarna, inte snooza en timme på morgnarna utan hoppa upp ur sängen...

Jag vill fixa extrajobb för att få in den där lilla extraslanten jag så väl behöver, utveckla mig andligt, börja läsa intressanta böcker, gå på konserter, musikklubbar, börja dansa, börja springa, lära mig mitt nya jobb så fort som möjligt, veckohandla för att spara pengar, lära mig bokföring, deklarera osv osv

Oj, vad mycket jag ska göra! Undrar om jag hinner med allt ;)

En liten sak i taget räcker, undrar vad jag ska börja med i morgon? Rapport kommer...

Kram / vason

Tråkigt att laga mat...

...men idag tog jag lite vad jag har och joxade ihop i ugnen. Det vart riktigt gott ;). Kycklingklubbor, väl kryddade med örter, paprika, peppar, salt. Lade i en form tillsammans med körsbärstomater, äpple och ringlade lite olja över. Bakade rosmarin- och vitlökskryddad klyftpotatis samtidigt, det var ju jättesmidigt och inte behövde jag handla nåt heller, hade ju allt hemma =).

Det känns som jag lagar samma rätter hela tiden, lasagne, fiskgratäng, laxpudding, stuvade makaroner och köttbullar / korv etc. etc. Jag behöver lite inspiration att lära mig laga nya rätter utan att det tar halva kvällen... Ska ta och anmäla mig till matlagningskurs, tror jag!

Nu kom jag på en rätt som det var länge sedan jag gjorde, strömming med potatismos! Det är ju så himla gott, lite bökigt att panera bara, slabbigt med äggen, mjölet och ströbrödet. Och jag är inte helt säker på att sonen skulle bli jätteförtjust i det heller nuförtiden... Men det ska jag göra nån dag.

Sen, när kissen kommer tänkte jag faktiskt köpa ett fiskespö och gå ut och meta. Han ska få lära sig hur en fisk ser ut ;).

God afton / vason

Harley 4 dagar gammal

Harley boy är den lilla kissen längst till höger. Det blir lite tjatigt, men jag kan inte låta bli. Det är som om det ska komma en liten bebis till familjen... Det ska bli så spännande =)

Jag är nog lite kär i honom ;)



Yttreligare kram / kattokig vason

Stockholm, Stockholm...

Stockholm förändras... Kolla bara hur gatorna har omvärderats och uppvärderats sedan 1935... Ja, det är monopol jag tänker på. Här är gatorna i det nya "Här & nu-utgåvan" från 2006, med priser. De gamla gatorna från 1935 i parentes.

Från GÅ

Plattan/Sergels torg 600 000 kr   (Västerlånggatan 1 200 kr)
Medborgarplatsen 600 000 kr   (Hornsgatan 1 200 kr)
Slussen 2 000 000 kr   (Södra station 4 000 kr)
Hammarby sjöstad 1 000 000 kr   (Folkungagatan 2 000 kr)
Hornstull 1 000 000 kr   (Götgatan 2 000 kr)
Sveavägen 1 200 000   (Ringvägen 2 400 kr)
Hantverkargatan 1 400 000 kr   (S:t Eriksgatan 2 800 kr)
Kaknästornet 1 500 000 kr   (Elverket 3 000 kr)
Götgatsbacken 1 400 000 kr   (Odengatan 2 800 kr)
S:t Eriksgatan 1 600 000 kr   (Valhallavägen 3 200 kr)
Fridhemsplan 1 000 000 kr   (Östra station 4 000 kr)
Drottninggatan 1 800 000 kr   (Sturegatan 3 600 kr)
Birger Jarlsgatan 1 800 000 kr   (Karlavägen 3 600 kr)
Kungsgatan 2 000 000 kr   (Narvavägen 4 000 kr)
Mariatorget 2 200 000 kr   (Strandvägen 4 400 kr)
Hötorget 2 200 000 kr   (Kungsträdgårdsgatan 4 400 kr)
Odenplan 2 400 000 kr   (Hamngatan 4 800 kr)
T-Centralen 2 000 000 kr   (Centralstation 4 000 kr)
Kungsträdgården 2 600 000 kr   (Vasagatan 5 200 kr)
Norr Mälarstrand 2 600 000 kr   (Kungsgatan 5 200 kr)
Globen 1 500 000 kr   (Vattenledningsverket 3 000 kr)
Hamngatan 2 800 000 kr   (Stureplan 5 600 kr)
Gamla Stan 3 000 000 kr   (Gustav Adolfs torg 6 000 kr)
Östermalmstorg 3 000 000 kr   (Drottninggatan 6 000 kr)
Norrmalmstorg 3 200 000 kr   (Diplomatstaden 6 400 kr)
Östermalmstorg 2 000 000 kr   (Norra station 4 000 kr)
Djurgården 3 500 000 kr   (Centrum 7 000 kr)
Strandvägen 4 000 000 kr   (Norrmalmstorg 8 000 kr)

Vilken inflation, inte sant! =)

Här nedan kommer en liten annorlunda bild av Stockholms tunnelbana...



Ha det gott / vason!


Lilla Picasso får nytt hem

I dag har jag ordnat att lilla Picasso får nytt hem... Skönt att slippa åka till veterinären med honom och släcka hans liv =(.

Här är en ny liten bild på Harley, som han heter. Så söt så man vill äta upp honom...



3 veckor gammal liten Devon Rex (n03 33)

Ha det bra, kära vänner...

/vason


Ingen cykling

Är det någon som trodde att jag skulle orka gå upp i ottan och cykla? Jag orkar inte... =(. Är så helt slutkörd efter allt kursande på jobbet. Det är så mycket som ska läras, samtidigt som jag håller på att lära ut mina "gamla" arbetsuppgifter till två stycken helt nya. Det tar på krafterna...

Det enda som gör att jag orkar är att det är vansinnigt kul och stimulerande och det blir bra när allt sjunkit in, bara några månaders pina till, med gnuggande, stötande och blötande...

En annan sak som håller mig uppe är tanken på lilla kissen, vem det nu blir. Det får vi se lite längre fram i vår. Om två veckor kommer nästa kull kattungar och där är jag försten på kö... Vill nog helst ha en hane men det kan kanske bli hona oxå, och har ingen aning om utseendet på dem. Pappan och mamman ser helt olika ut. Mamman är brun spotted (om jag förstod saken rätt) och pappan lila bitfläck. Mycket spännande...

Puss på er / vason


Pumpat cykeln och Aspa

Nu har jag gått och gosat med min cykel. Pumpade däcken, som var alldeles platta. I övermorgon ska jag försöka mig på att cykla en bit till jobbet. Känner att jag är en bit på väg.

Har slutat röka, och det var inte lätt. Fuskar lite med snus, dock, men det är i vart fall bättre för hälsan... Nu måste jag börja ta hand om min hälsa och motionera lite, så att jag blir starkare. Med motion får man lite må-bra-hormoner och det behövs alltid...

I dag var jag och exet till Aspa och kollade på ett boende till sonen, som snart fyller 17. Det verkade vara ett mycket bra ställe, lugnt och ute på landet. Precis vad han behöver! Nu får vi sova på saken och bestämma oss senast i höst, hur vi ska gå vidare...

Jag längtar efter lille Harald (tror han hette så), den lille kisspojken. Längtar efter nån att bara gosa med. Nån som är glad när man kommer hem och som behöver en...

Hittade billig köttfärs i affären, så nu har jag gjort lasagne IGEN! Det är jag och katten Gustaf som diggar det... Kan inte få för mycket av det.

Livet går vidare...

Kram / vason

Min lilla snutterex

Här är min lilla snuttis (kanske i vart fall).

Visst är han söt =)

Kram / vason


Nu får jag faktiskt skärpa mig...

Jag har inte skrivit särskilt mycket på bloggen på ganska länge... I år har jag bara skrivit 12 (det här blir 13) inlägg! Jag förstår inte vad det är som hänt! Jag som tyckte det var så kul att blogga ett tag, för ett-två år sedan...

Det känns som jag inte gör så mycket i mitt liv just nu =( utan det har bara varit down... Men det är klart, det har varit lite stress och oro i mitt liv ett tag, som har påverkat mig negativt.

I påskhelgen, när det var så fint väder, så tänkte jag plocka fram min gamla cykel (som har stått i nästan två år) för att ta itu med den obefintliga motionsträningen som jag har (hoppsan, blev lite konstig mening kanske?). Tyvärr blev det kallt och snöade på annandag påsk, så de planerna blev islagda ett tag till... I vart fall en vecka.

Sedan har jag ju något riktigt fint att se fram emot. En liten kissunge =). Lagom till semestern... Det ska bli härligt.

Ha det gott, mina vänner, och se fram emot mer bloggerier från min sida i fortsättningen...

Kram / vason

Räksoppa

Jag hittade ett "gammalt" recept hemma på en underbart god soppa som jag vill dela med mig av. Själv fick jag det för fyra år sedan men det är nog äldre än så...


Räksoppa

2 msk margarin/olja
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g räk- eller kräftost
1 frp färdigskalade räkstjärtar eller motsv gram räkor
2 dl crème fraiche
svartpeppar
dill

Grovriv morötterna och fräs dem tillsammans med margarinet/oljan i en kastrull. Tillsätt vetemjölet, rör och häll sedan i vattnet. Tillsätt buljongen och lite svartpeppar.


Låt blandningen puttra en stund - passa så det inte bränner vid i botten.


Tillsätt mjukost, crème fraiche och dill. Puttra på en stund till.


Lägg i kräftstjärtarna/räkorna och rör runt så allt blir varmt.


Garnera med dillkvist.

 

Kramiz / vason


Lugn påsk

Förkylningen vill inte riktigt släppa, är fortfarande lite snuvig och har slemhosta...

Syrran håller på att renovera huset innan försäljning så jag är här och ger ett handtag. Har tvättat en del av jacuzzin utvändigt, riktigt skitgöra, men snyggt blir det!

Just nu hamnade jag i köket, ska laga en riktigt läcker laxpudding! Det ska bli gott efter allt gnoende med svamp ute.

Ha det gott / vason


R.I.P.


Dumle "Enhörningens Dumle", född 2007-12-17, död 2010-01-06


Humle "Oasens Kummin", född 2007-12-23, död 2010-03-21

Tack, kära kompisar, för att ni har berikat våra liv...

/vason


RSS 2.0