Nytt vardagsrum

Idag hängde jag upp nya panelgardiner i vardagsrummet. Tyckte det behövdes för att matcha mina nya fina blommor.


Köpte fyra olika gardiner i olika färger igår, svart, grått, rött och vitt. Är barnsligt förtjust i rött och har mycket rött i lägenheten redan så den röda gardinen gick bort, det blev helt enkelt alldeles för mycket... Den vita var inte heller så bra utan kombinationen svart och grått kändes bäst. Var och köpte en panelgardinstång, en dubbel, som var 3,80 lång. Trodde det skulle räcka, men det gjorde det inte. Det skulle behövas en över 4 meter lång. Tänk om, vad skulle jag göra? Hade fått en idé att ha stång hela vägen över alla fönster och balkongdörr och nu gick det inte...


Var i alla fall en sväng tillbaka och hittade en likadan stång (enkel) som jag redan hade, fast längre. Skulle det gå att skarva? Hem igen, ta ner stängerna och kolla. Jo visst skulle det nog gå att skarva. Gick tillbaka och köpte stången. Satte upp den nya (väldigt) förlängda stången. Phu, 4,5 meter lång... =D


Fållningen var det som var tristast och tog lite tid men slutresultatet blev väldigt bra! Värt varenda minut av arbete...


Så nu har jag ett helt nytt vardagsrum!


nöjd vason


Venezuela stuff

Nu är jag riktigt på hugget med min kamera.



Venezuela har alltid lockat mig, ända sedan jag läste Papillon för ganska många år sen. Självklart har jag sett filmen oxå, flera gånger, med Dustin Hoffman bl.a.

Min bror var i Venezuela i fjol och gifte sig med en venezolansk tjej. Med sig hem hade han en gudomligt god Rom som var jättedyr i Venezolanska mått mätt men ändå prisvärd. Har för mig att han sa att den kostade 90 spänn, för ett helrör mycket fin Rom!



Fick oxå några sedlar som kuriosa. Värdet på dem är 11 000 bolivarer (eller "bollar") och motsvarar ca 30-35 SEK.



semesterdrömmande vason =)


Sonens fiol

Min son har spelat fiol i fem år tror jag... och nu har han bestämt sig för att sluta =(. Jättesynd tycker jag...

Så här ser hans fina fiol ut. Den kanske kommer till användning i framtiden, man vet aldrig.



vason, spelemansmodern


Orkidéer

De har rea på blomsteraffären vid jobbet! 50 % på allt. Var nere för att titta på ett par krukor men kom tillbaka med ett par orkidéer som jag inte kunde motstå... Och krukor oxå förstås. Knappt 300 pix för dessa två blommor samt krukor. =D.



Ha en bra dag!
vason

Fotboll

Egentligen är jag inte ett dugg intresserad av fotboll men nu har jag fakrtiskt tittat lite och det fastän Sverige åkte ut ganska tidigt.

Hejade lite på Ryssland som just nu åkte ut i matchen mot Spanien. Blev imponerad av ryssarna när de spealade match mot oss.

vason framför tv:n

Midsommarfirande

Var bjuden på en midsommarfest som skulle vara världens party med mycket god mat och levande musik... Runt 50 gäster var det tänkt skulle komma. Tyvärr uteblev de flesta (vi var 8 stycken tror jag) och vädret var int det bästa, stundtals regn och mycket blåst =(. Killen som anordnade festen är krögare och det var också mycket god mat och sprit.

Det dukades upp utomhus och riggades högtalare, förstärkare etc. Tyvärr blev det ju snabbt kallare i blåsten och regnet hängde i luften.

Musikern som skulle spela tappade lusten och började packa ihop sina pinaler och det var början på den urartade delen av festen...

Ju mer sprit som flödade desto mer konflikter och besvikelser dök upp. Blodvite uppstod. Plötsligt kändes det inte lika kul längre att vara på en fest där jag just inte kände någon.

Det var skönt att komma hem på midsommardagen =).

firande vason

Födelsedagsfirande

Helgen var lite hektisk faktisk. Det blev inte mycket vilande. Städning, stormatshandling och förberedande av kalas till söndagen. Men kalaset blev jättebra! Sonen var nöjd. Han fick det mesta han ville ha och lite till...

Härligt väder var det oxå. Tyvärr har jag ingen uteplats men två och två går det bra att sitta på min balkong. =)

Kvällen avslutades med en p-bot =(. Det var mindre kul. Jag "lånade ut" min parkeringsplats till en av gästerna men vi "glömde" parkeringstillståndet, trodde inte det skulle vara några lapplisor ute och drälla  på helgen. Där fick man!!!

vason

RSS 2.0