Nu har jag oxå en dongel =)

Och det var lätt att skaffa den... Det ringde en tjej på 3 och undrade om jag ville ha en - och självklart, det har jag funderat på ett tag faktiskt. Så nu fimpar jag ComHem, lägger ner min fasta telefon oxå på köpet. Det känns lite konstigt, fast telefon har man ju alltid haft. Nu känner jag mig jättemodern när jag sagt upp den =).

Min dongel är svart.

vason

Så glad, så glad (cho kla)

Idag är jag så glad, så glad. Fick besked från försäkringsbolaget att min skadeanmälan gått igenom. Jag får tillbaka pengarna jag hittintills har betalat för tänderna. Sedan kanske det blir mer, det får vi se. Huivudsaken att jag får en slant nu när kassan är som tunnast =). Tänkte ju åka iväg nästa vecka på semester. Tiden går så fort =(. Har inte hunnit förbereda nåt =( mycket pga att jag inte haft pengar. Men nu har jag snart så det räcker till flygbiljett.

Tittade på Bonde söker fru, i alla fall med ett öga. De är så förväntansfulla alla så här i början. Man blir lite rörd.

Läste och hörde på Rix Morronzoo eller The Voice, vet inte så noga, att Linda Rosing ska ha ett eget dejtingprogram. Hur ska det gå? Hon berättade lite om vilka förväntningar hon hade och det var att träffa en vanlig man med eget liv som kunde vara en bra förebild för hennes barn. Undrar om just de männen kommer att söka till programmet? Tror knappast det. Kan mer tänka mig att det är lycksökare som ser som merit att försöka komma så långt som möjligt med henne. Tyvärr. Killar som vill synas i etern. Inga vanliga killar som gnetar med att få ihop pengarna hela månaden och kämpar på i vardagen med barn och annat. Men man lär väl få följa tv-serien i kvällspressen antar jag. Hoppas det går kommer att gå bra för henne och att hon hittar det hon söker.

vason

Stress, stress, stress

Vilken jävla dag på jobbet! Stress ån första minuten till den sista... Jag skulle ha gått på kurs idag men det gick inte på grund av allt strul. Det värker i hela kroppen, känner mig so en urvriden trasa =(.

Det är två servrar som har strulat och vi har suttit och räddat en massa filer, flyttat runt från en server till en annan. Snart kan jag ta jobb som datatekniker ;). Det är dessutom bättre betalt än jag har nu, kan jag sätta en tusing på...

Undrar hur länge man orkar med all stress. Det har blivit ganska dålig stämning på jobbet av alla påfrestningar vi haft den senaste tiden. I dag råkade jag i luven på en kollega mycket på grund av stressen. Det tar på krafterna =(.

Det är i alla fall bra att jag inte kan ta med mig jobbet hem, vi har deadlines på allt - så det måste vara färdigt varje dag på en viss tid. Så är det ju på en dagstidning och det är tjusningen med jobbet =D.

Och nu känner jag att stressen håller på att rinna av mig redan nu när jag skriver detta, lugnt sittande i soffan hemma, med datorn i knät. Mat lagade jag igår så allt jag behöver göra nu är slappa, slappa...

God kväll, kära vänner / vason

Long time no see

Har ju inte bloggat på ett bra tag (en vecka eller så). Det har inte blivit av, har inte så mycket att skylla på. Jag har varit lite krasslig, hängig med måttlig feber. Har fått nackspärr oxå - inte kul =(. Men det börjar bli bättre.

Humle & Dumle mår bra men har inte fått motionera så mycket när inte lillhusse varit hemma. Men nu blir det annat =D. Det lär nog bli musjakt åtminstone några gånger den här veckan... Läs om en annan musjakt: http://mybaker.blogg.se/2008/october/musjakt.html. Alltså, det finns möss lite här och var i stugorna.

Milanoresan närmar sig. Än har jag inte återfått kontakt med signor Molossi. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Måste nästan åka, kosta vad det vill. Jag kan ju bara utnyttja stipendiet om jag besöker en tidning. Just den biten kanske jag får skjuta på eller oxå åker jag ner och chansar =). Billigt är det inte heller, just den vecka jag tänkt åka är som dyrast (= ordinarie pris). Men det är väl så på skolloven?

Under veckan som varit har jag varit flink med garnnystanet. Två halsdukar har det blivit.

Ha det bra / vason

Tranebergsbron rasar....

Hörde för en stund sedan att Tranebergsbron är avstängd för all trafik. Den vibrerade på kvällen och ett par sprickor upptäcktes på Kungsholmssidan. Det blir inte kul när man ska till jobbet i morgon =(. Jag som tyckte det var nog med elände med finanskris och allt. Nu får man ta buss från Brommaplan till Västra Skogen, eller kanske tvärbanan från Alvik beroende på vart man ska. Kanske en och annan cyklar i morgon.

Lycka till i morgonrusningen...
vason

Stickjunta

Vi är ett gäng på jobbet som börjat (en nyrennässans) intressera oss för att sticka. Scarfsar och halsdukar har det blivit. Ska lägga in bild på de fina alstren när jag får tid. Men nu har även mössa kommit på tapeten. Funderar på att sticka denna i naturvitt.

www.jarbo.se har beskrivning att ladda ner.

stickande vason


Inlägg #100 .......

Tänkte inte skriva nåt speciellt, utan bara gratulera min blogg till sitt 100:de inlägg...



Hipp, hipp hurra =D

Bowling och Step brothers

Igår var vi och bowlade. Det gick inte så bra, jag kom sist tror jag, av fem deltagare. Men det var kul =D. Senare på kvällen var vi och tittade på Stepbrothers på bio, med Will Ferell. Den var sådär, lite kul... lite töntig...

vason

Gazzetta di Parma

Har börjat planera min resa till Milano, äntligen... Har hittat en tidning i Parma http://www.gazzettadiparma.it som kanske kan ta emot för ett studiebesök. Parma ligger tolv mil från Milano och det tar drygt en timme att åka dit med IC-tåg.
Förresten kanske man rent av ska bo i Parma, det lär vara en trevlig stad =). Måste bara vänta på att signor Filiberto hör av sig att allt är ok.

Åker nog i alla fall, även om det inte går i lås med tidningen.

ciao / vason


Finanskrisen

Vad håller de på med i USA? Banker håller på att gå omkull och av ideologiska skäl (pga valtider har detta blivit ett politiskt spel) vill inte regeringen pumpa in statliga pengar. Det kan man väl tycka är korrekt, om rätt ska vara rätt så borde bankerna själva ta ansvar för sina ekonomiska bekymmer. Aktieägarna borde få betala, för att inte tala om alla bankirer som lyft stora pengabonusar. Istället riskerar de vanliga medborgarna, de med lån i samma banker, att få ta hela smällen... Folk riskerar att bli arbetslösa och eller inte ha råd att bo kvar i sina högt belånade bostäder pga kraftiga räntehöjningar.

Detta liknar den bankkris vi hade i Sverige i början på 90-talet då vi skattebetalare solidariskt fick betala för bankernas  vidlyftiga affärer. De lånade alltför lätt ut pengar till allt mer skenande bostadspriser och sedan sprack allt... Kommer så väl ihåg hur man tänkte då, efter krisen, när priserna på bostäder sjönk som en sten: Aldrig mer skulle man gå in denna cirkus... Tio-femton år senare var vi tillbaka, priserna på lägenheter ökade (och nu ännu mer än då) och dum som man var trodde man att det inte ska kunna bli en krasch igen...

Efter krisen skärpte bankerna kraven för utlåning, den egna insatsen ställdes det högre krav på. Det gick inte längre att låna till hela insatsen. Så långt allt väl... Men med tiden, när bostadskarusellen gick snabbare och snabbare, så har kraven blivit slappare igen. Och vem ska ta ansvar för detta? Jo, du och jag - som har lån! För finansinstituten är ju helt oskyldiga!?

Kände bara att jag var tvungen att skriva av mig lite. Sitter med tre bostadslån som jag är orolig ska börja skena iväg kostnadsmässigt. Än så länge är inte mitt tak nått, kan fortfarande betala räntorna men jag är orolig för framtiden. Vad händer om räntorna går upp ytterligare ett par procentenheter? Då blir i alla fall jag mörkrädd... =(.

vason som nu måste hålla i pengarna


RSS 2.0