Iggy alias "matvraket"

Lilla Iggy är helt besatt av mat! Vi håller absolut inte på att svälta honom, matskålarna är fortfarande fyllda, men han är otroligt snabb att stjäla mat han inte ska ha och tigger som om han tror att han aldrig mer ska få nån mat ;). Det gäller att hålla koll på allt - hela tiden!

Kompisarna tog en eftermiddagslur tillsammans, tätt tillsammans. Såg så mysigt ut... Kolla svansarna ;)



Kram / iggy gordon vason

Lunchpolare

Jag antar att det är det slutgiltiga tecknet på tillgivenhet att dela på samma mat i samma skål =).

Det är lite problematiskt att katterna inte är uppfödda på samma foder och jag har en skål av varje men de käkar från samma skål, så jag får försöka varva lite grand. Hälla i 50/50 i skålarna!

De springer och busar, hoppar på varandra, leker med varandras svansar, brottas, boxas... Gordon har varit på toaletten, bra - då är allt som det ska med honom också!

Jag hade inte räknat med att det skulle gå så himla smärtfritt som det faktiskt har gjort och jag är så tacksam för det =D. Det var mer skepsis gentemot Sixten men han ser ju lite "annorlunda" ut ;) Men det har gått bra där med!

Bundsförvanter!

Kram / vason

Gordon har kommit till Vällingby

Det har gått så bra, nästan för bra för att vara sant =). Han var hur lugn som helst hela vägen hem, rörde knappt en fena!

Vi åkte direkt hem till Sixten och det tog en liten stund innan Gordon gick ur den trygga buren. Det blev så klart lite väsande mot Sixten och Iggy men det gick fort över...

Här är lite bilder


Gordon slöande i buren innan han vågade sig ut


Iggy ligger skönt och spanar...


Iggy och Gordon...


... nosar på varandra


Sixten, Gordon och Iggy (på väg ur bild) Lite ragg och ryggskjutande ;)


Iggy och Sixten leker


Gordon och Sixten (den håriga killen).


Iggy har nåt i sikte...




Matdags =)



Slut på den här dagen. Gordon har fått två nya kompisar idag, Sixten och Iggy har fått en ny jättespännande kompis!

Kram / vason


Eftermiddagslur

Efter att ha hållit igång och lekt med Sixten igår kväll, till sent in på kvällen, så sov Iggy hela natten. På morgonkvisten bajsade han en riktigt stor korv =) så nu vet vi att allt är som det ska!

Kvällspromenaden till Sixten gick väldigt bra, lite gnäll först (vill helst klättra upp på axeln - bekvämast så) men med lite tålamod så börjar han knata... När vi gick hem gick det snabbare... då en gick före och Iggy jagade skuggan i full galopp ;). Tur att gångvägen är upplyst så att det blir spännande skuggor! Gräset var lite otäckt men trappor klarar han galant =D.

Om några timmar är det dags att åka och hämta Gordon. Iggy kanske får vara med Sixten ett par timmar men det har han säkert inget emot. Han ville liksom inte gå hem igår utan ville helst ha med sig Sixten hem ;).

Vi höres / vason

 

Katter

Nu är lille Iggy försäkrad! I samma försäkringsbolag som uppfödaren innan hade ;) Kollade lite på försäkringsbolaget jag har nu, vad det skulle kosta att försäkra katterna där och summan skulle bli ungefär detsamma, men de hade ingen särskild kattungeförsäkring, så jag tjänar ungefär en tusenlapp det första året på att välja det jag gjorde =D.

Jag tog en promenad med lille Iggy, för att hälsa på Sixten, på förmiddagen. Tror du han ville gå? Nej, men han hade inget emot att ha selen på sig... Han klättrade upp och satte sig på min axel, slö som han är ;). Den sista biten gick han i alla fall. Det funkar något sånär när jag går före och han följer efter... Men helst förstås vill han sitta på favoritplatsen (min axel - som en papegoja)!

Det gick mycket bättre för de två små kissarna idag =D. Det tog inte lång stund innan de lekte fullt ut! Iggy ville absolut inte gå hem igen. Fast imorgon får han en till kompis, på hemmaplan, lille Gordon =).

Fick en strålande idé av syrran, vad jag ska kalla katterna för. Iggy blir Ziggy (Stardust) och Gordon blir (Blixt) Gordon! Lite kul va? Fast än så länge är Iggy bara Iggy.
Ha det, inga nya bilder idag, men det kommer imorgon - med lille Gordon oxå =)

Kram / vason

Iggy, Iggle Piggle och Sixten

Idag kom jag hem med lilla Iggy. Jag har fått gosa med honom över ett dygn innan vi packade ihop oss och åkte hem. Hemresan började med väldiga protester! Iggy jamade, klöste och bet i buren så mycket han orkade i ungefär en kvart. Sedan mer eller mindre somnade han. Det var på bussen han levde rövare, på tåget gick det galant =). Inte brydde han sig om att det var en handfull hundar i samma vagn... Nä, det gick bra =)

Här är bild på Iggy och brorsan Iggle Piggle.

När vi kom hem gick vi förbi syrran för att hälsa på Sixten, född bara två dagar efter Iggy och faktiskt är de rätt lika i färgen...



I början var de väldigt skeptiska till varandra, Iggy väste, Sixten sköt rygg så han blev en liten tussboll! Iggy försökte skjuta rygg men det är lite svårt när man knappt har nån päls ;)

De satt hela tiden och hade koll på varandra men de låtsades inte om det... De satt i varsitt hörn och slickade sig men med total koncentration på den andre...

De var i vart fall tillräckligt nyfikna, de sprang efter varandra - fast på avstånd... Ännu inte redo att leka men det kommer nog nästa gång =).

Sixtens kattlåda passade inte, inte heller maten dög... Inte förrän jag hällde upp maten han kände igen hemifrån iddes han att äta (jo, en kycklingbit gick ner). Jag luktade på de olika torrfodren men inte kände jag någon skillnad ;) Egensinniga katt!

Här är ett par bilder på Sixten också:



Och på Iggy:

De är verkligen lika på nåt sätt, eller hur?

När vi slutligen kom hem slocknade Iggy i Viktors famn ;)

Tack för en härlig dag =D.

/ vason


Iggy 12 veckor! Eller i alla fall nästan ;)

Han fyller 12 veckor på söndag och då ska jag få träffa honom irl. Längtar =)

Se så fin han är...



Kram / vason

Grönan =)

Igår var vi, ett gäng från jobbet, på Grönan, och hade lite skoj!



Du kanske känner igen oss?

/vason

Gordon, lilla snuttisen =)

Fick en bild på Gordon, exakt 10 veckor gammal...



Puss =)

/vason

Snart kattdags =)

Nu är det väldigt nära inpå att hämta kissarna... Idag var jag och inhandlade en klösmöbel och lite kattungekattmat (ja, det finns faktiskt sån!).



Här är klösmöbeln med ett litet runt hus (fast man ser knappt ingångshålen på denna bild). Hoppas de kommer gilla den =). Den ser lite solkig ut, det är bara jag som strött lite kattmyntapulver på den ;). Var kanske inte så lyckat =(.

På söndag åker jag iväg och hämtar Iggy, lilla stackaren, som ska få ett nytt läskigt hem... Men det blir bättre sen när han lärt känna Gordon!

Kram / vason

Kärlek på italienska

Vilken omskakande film! Jag var helt matt när jag gick ut från biografen ;)

Jag tänker inte gå in i handlingen,, men Tilda Swintons känslor gick under huden på mig. Det var känslokallt distanserande och hisnande passion om vartannat.

Musiken var pampig, dramatisk, mörk och dyster på samma gång. Den var i stark kontrast till det man såg, som emellanåt hade ett romantiskt skimmer...

De fladdriga kameraåkningarna hade jag lite svårt för, blir lätt illamående kameran far utan att man kan fästa blicken =(.

Sammanfattningen är ett riktigt mästerverk som berörde mig riktigt djupt och jag ångrar inte att jag gick och såg den =).

Kram / vason

NYC

Imorgon åker min son till New York! Tycker att det är jättespännande! Är så nyfiken på alla bilder han kommer att ha tagit där.

Själv kommer jag nog aldrig komma dit. Det är liksom "once in a lifetime" och mina prioriteringar är på andra saker just nu (katter etc). Håller fortfarande på att spara pengar till en framtida eventuell resa till Venezuela. Det är nog det jag har ar se fram emot...

New York, here they come!

Kram / vason

Iggy 10,5 vecka gammal

Här är senaste bilen på min lilla älskling. Visade på jobbet, en del tyckte han var så söt, en del garvade läppen av sig... tyckte nog han såg anskrämlig ut! "Är det där en katt?" Men jag tycker han är ursnygg =).


Nu är det faktiskt BARA tio dagar kvar innan jag ska åka och hämta hononm =). Lääängtar...

Kram / vason

Balkongskydd

Idag har jag gjort ett riktigt dagsverke! Drog lite tidigare från jobbet för att hinna åka till byggvaruhuset (noname) i Vällingby för att inhandla virke, kycklingnät etc. till min eminenta idé om ett balkongskydd för de blivande kattisarna...

Jag släpade två lister (1,40 m samt 3,60 m), stålnät samt diverse beslag, skruvar, vinkeljärn de cirka 2 km mellan Vällingby och Vinsta. Var rätt slut av bara den promenaden, varm och svettig. Tänkte att, nu jävlar, måste jag slutföra detta, gick och fick mig en ordentlig middag och sedan fram med sågen ;). Mätte och sågade sedan skruvade och skruvade. Nitade fast nätet med spikpistolen och skruvade fast handtag...

Lägenheten är full av sågspån, avsågade listbitar, avklippta stålnätbitar, skruvar meb det städar jag bort imorgon =). Just nu är jag bara såå nöjd med mitt verk! Mest nöjd med att planeringen och resultatet stämde någorlunda bra ihop. Det var lite trångt att få dit ramen, men det gick!


Kram från en trött vason med plåster på fingrarna

Inget bloggande i värmen

Den tryckande värmen får mig att inte orka göra någonting =(. Ligger mest och flåsar nånstans där det finns skugga. Kroppen värker, är svullen och svettas...

Snart ska jag åka och hämta kissarna, hoppas så att värmen avtagit lite tills dess! Även om mina kissar inte är så värmekänsliga så är lagom bäst ;).

Kram / vason

Hemsida och lite annat

Jag håller på jobba med en hemsida, alldeles febrilt ;). Det tar sin tid att justera och justera, prova och prova, spara om bilder och länka... Men det kommer att bli kanon när det är färdigt!

Nästa vecka hoppas jag att jag ska få tillfälle att praktisera lite trummor. Det är en tjej från kursen som jag hoppas har lite tid över så vi kan träffas nån dag och jamma lite... =)

Till hösten börjar trumkursen igen och inte nog med det, jag vill gå kurs i Italienska också! Eller målning, eller matlagning. Hur ska jag hinna? Tänkte gå med i kattklubb och kanske ställa ut de små liven för att få medaljer ;).

Phuh!!!

Nu är det i alla fall sovdags, orkar inte göra nåt mer just nu...

Kram / vason

A purrfect match

Här är senaste bilden på Iggy (8,5 veckor) tillsammans med Gordon (7 veckor). Två riktiga tuffingar ;)
Visst är de sötingar?
kram / vason

Photoshop trolleri

Min son är en otroligt duktig trollkarl i photoshop! Kolla här bara:
Man kanske inte ser riktigt, men det regnar på bilden. Och kolla "spöket" =)
kram / vason

RSS 2.0