Gordon 27 juni - 7 veckor

Igår var vi och kollade på Gordon. Äntligen! Vilken liten, söt kisse =) Mycket mindre än vad jag trodde att en liten kattunge kunde vara ;) Jag har nog aldrig sett en livs levande, så ung, kattunge förut...















Kram / vason


Buss arvika - stockholm

Hemresan blev inte direkt som vi hade tänkt oss =(. Inga tåg gick från arvika och vi hamnade på en buss till karlstad istället. Hoppades att det skulle gå tåg från karlstad men tji fick vi... Nu äntligen kom vi iväg med bussen (20.00) efter att ha väntat in en annan buss från oslo. Det blir en lååång färd hem! Tur att vi inte har några djur med... Vi höres! / vason

Boule och riskakor

Igår var vi och spelade Boule. Jag och sonen spelade mot mormor. Viktor var jätteduktig och vi vann med 13-1! i första halvlek, och 13-10 (tror jag) i andra! Vann gjorde vi i alla fall =D.

I förrgår bakade jag Sig-Britts goda riskakor. Här är recept om du vill prova själv: http://vason.blogg.se/2009/june/regn-och-riskakor-inlagg-180.html. Önskar jag kunde bjuda på en cyberkaka ;).

/vason

Midsommarkväll

Så då var middagen avklarad, och Allerskryssen. Vädret är mulet, blåsigt men ganska okej. Moster Karin har åkt hem och nu blir det mys framför brasan och tv:n =).

Syrran är ute i det stora blå, på midsommarkryssning. Härligt =).

I natt ska jag plocka sju sorters blommor och lägga under kudden, fast jag kommer sällan ihåg vad jag drömmer =(. Men kanske just inatt, blir det annorlunda... Tur är, i vart fall, att jag inte jobbat på en vecka - så jag kommer garanterat inte att drömma om det i alla fall ;) Tror nog jag kommer att drömma om Iggy eller Gordon, eller båda två =).

Ha en fortsatt trevlig midsommarkväll!

/vason

Midsommar, härligt... härligt...

Fast himlen är mörk, regnet strilade lite grand på morgonen men nu skiner solen en liten stund =).

Vi kommer att fira en stillsam midsommar, jag, sonen, mamma och moster. Det blir precis lagom stort, inte alltför mycket mat, ingen snaps. Bara umgås så stilla.

När jag kommer hem igen ska jag raskt åka och kolla på Gordon. Jag är jättenyfiken ;). Och sedan bär det av och köpa kattsaker... Ser fram emot de små =D.

Gordon har jag inga fler bilder på just nu men här kommer Iggy 7 veckor:



Ha nu en riktigt skön midsommar!

/vason

Chicago



Regler

Fem kort delas ut till varje deltagare. Spelet går ut på att dels ha högsta pokerhanden, dels ta sista stick i varje omgång. Tre byten får ske. Den som byter endast ett kort, får möjlighet att få ett kort öppet (som alla får se), att välja eller vraka...

Efter första och andra bytet får den som har den högsta pokerhanden poäng enligt nedan...

Poängtabell
Par -- 1 p
Två par -- 2 p
Triss -- 3 p
Stege -- 4 p
Färg -- 5 p
Kåk -- 6 p
Fyrtal -- 7 p
Färgstege -- 8 p
Royal Straight Flush (Ess-K-D-Kn-10) -- 9 p
R.S.F. i hjärter -- 10 p
Chicago -- 15 p (eller -15 p)
Utgång (sista sticket) -- 5 p

Den som tror den kan ta alla stick, kan bestämma sig för att ta Chicago. Chicago måste tas av var och en innan 30 poäng har uppnåtts. Efter 30 åker man automatiskt ner 15 p och får inte tillgodoräkna sig Cicago - utan måste försöka igen innan 30 p, annars åker man ner igen! osv, osv. Den spelare som sitter efter givaren (medsols riktning) har företräde att välja Chicago.

Den som tar sista sticket får 5 poäng samt den med högsta pokerhanden får poäng för den. Vid Chicago är det endast "Chicagospelaren" som får poäng (eller minuspoäng!).

Alla spelare som uppnår 40 p eller mer, har köpstopp!

Spelet är slut då en spelare får 52 poäng =)

Lycka till! / vason


Värmlandsblomster och lite annat

Nu har vi äntligen kommit fram till det härliga Värmland, eller "Hotland" som min son kallar det...

Igår spelade vi Bondespelet och gissa vem som vann? Inte jag... men Viktor =). Tre-fyra timmar tog det. Viktor vann till slut med en förmögenhet på nästan 35 miljoner... Jag kom tvåa med "bara" 33,5 miljoner på fickan.

Här är lite sköna bilder som Viktor och jag har tagit med Viktors nya kamera.


Modern slanghållare ;)


Träskulptur från Svartsjö.


En härligt idyllisk bild =)


Mormors katt Pussi.


Viktor "tafsar" på Pussi ;)

Och så lite härliga blombilder som Viktor tagit


Iris


Iris med bi (?)


Lilja med humla (?)


Ormrot


En liten, liten spindel längst ner på blomman?


Ljuvlig pion.


Nån sorts stekel...


Här också, två olika sorter =)

Imorgon kommer lite mer bilder.

Kram / vason


Djembemaraton

Här är lite bilder från Stockholm maraton. Vi satt på Västerbron och underhöll alla maratonlöpare... Vissa uppskattade vår insats väldigt mycket, andra var helt ointresserade =(.





Tre timmar satt vi och trummade, nytt rekord! Gissa om jag hade ont i händer och ben efter det?

/vason

Iggy 6 veckor

Här är den senaste bilden på min lilla älskling, Iggy...



Puss puss

Och här är Gordon... vet inte hur gammal han är på bilden. Hoppas få lite nytagna bilder från uppfödaren.



Pussi puss =)

Kram / vason


Devon Rex feber

Jag har en till DRX på gång =). En liten rödspotted kille, född en vecka efter Iggy. När jag såg honom på bild blev jag helt såld! Efter midsommar ska jag åka och kolla på honom...
Vill inte lägga ut bild på honom än, eftersom jag inte tingat ännu.
Lille Iggy får en kompis =D. Gissa om det kommer att röjas i min lägenhet? Men det kan det i sådana fall vara värt...
Kram / vason

Kattprylar

Det finns så mycket kattprylar man kan skaffa... Drickfontän (har aldrig hört talas om en sån förut), elektronisk kattlucka, kattleksaker i form av alla möjliga sorters pussel, klöspelare som går från golv till tak, alla möjliga sorters katttoaletter med tak eller dubbla bottnar (finns även en wc-träningssits för att lära katter att gå på mänsklig toalett!).
Sedan finns det, givetvis, en hel uppsjö av leksaker, koppel, selar, bilbälten (!), transportburar och ryggsäckar att köpa om man vill. Äkta kattmynta planterad i kruka är ett måste! Kattbäddar, kuddar, minisoffor (!) eller elementbädd går också att köpa...
Själv ska jag skaffa mig ett metspö och gå ut och fiska, fast det säger jag väl bara i början... Kanske Iggy inte alls kommer att äta färsk fisk =(.
Iggy kommer att bli så bortskämd ;) - kul att få slösa sina pengar på honom!
Kram / vason

Ignatz 2010-05-05--2010-06-08

Här är min lilla älskling =) Har tingat honom nu.


Iggy 3 dagar gammal, längst upp i bild.


1 vecka gammal.


2 veckor gammal.


3 veckor gammal.


4 veckor gammal - vilken goding, va?


Och den senaste bilden 5 veckor gammal...

Gissa om jag längtar...

/vason


Bilder på kissarna

Den lilla svarta (i varje kvinnas hem...)

Han är inte så svart när allt kommer omkring...

Och den chokladmaskade...


Hjälp mig att bestämma!

/vason

Lille kisse...

Nu har jag verkligen bestämt mig för att jag ska ha en liten Devon Rex-kisse! Men jag tvekar lite på vilken utav de små jag ska ha... En svart eller chokladmaskad? Den ena svarta har väldigt typisk kropp och det är ju kul medan den chokladmaskade är just choklad och maskad (med lite vitt). Söta båda två...

Avvaktar bilder på dem innan jag bestämmer mig...

I lördags var jag och trummade på Stockholm Maraton. Det var jättekul, många uppskattande gester fick vi av löparna, på krönet av Västerbron. Hoppas de fick lite extra energi av vårt spel... Tretton stycken entusiaster var vi och vi höll på i tre timmar, vilket jag hörde, var rekord =). Lite öm i händerna och benen är jag fortfarande, men det var det värt =).

Ha det gott kära vänner / vason

RSS 2.0