Äntligen hemma =)

Hemma efter en veckas vistelse i Värmland. Skönt att komma hem till stan, till ljuset. Man kände sig inte stor på landet, på kvällarna i beckmörkret =(. Ingen snö var det där heller... fast det var minusgrader varje dag, upp till (eller ner till?) -10.

Mormors katt Pussi undrar nog vart mössen tog vägen, varför hon aldrig fick de små godbitarna? Humle och Dumle passade på att fylla år, i alla fall Humle som fyllde (1 år!) den 23 december. Dumle fyllde redan några dar innan vi åkte, nämligen den 17 december. Grattis i efterskott!!! Lillkillen Picasso är rena barnet, född den 11 oktober i år! Han börjar bli lite mörkare i pälsen nu, börjar fälla bebisullen.

God fortsättning.

/vason

Julmat - inlägg#130

Nu är all julmat klar och vi ska sätta oss vid bordet för att äta. Sedan blir det tv-kväll och julklappsmys... Undrar om tomten kommer? Fast barnen är ju inte så små längre, så vi får se hur det blir med den saken... Tomten har kanske viktigare saker för sig ;).

Morsan och syrran var och tände ljus på kyrkogården medan jag lagade Janssons Frestelse.


Morfars familjegravsten. Morfar, mormor och morfars far och mor ligger där.


Mormors familjegravsten. Mormors far och mor och syster ligger där.

En riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

önskar vason

Julshopping i Charlottenberg

I dag var vi och handlade julklappar, när lönen äntligen kom - dan före dopparedan... Det gick lugnt till, det var faktiskt inte så mycket folk ute och shoppade, konstigt nog.

Nu är det bara väntan kvar innan tomten kommer.

God Jul
/vason


Äntligen samlade

Nu har större delen av släkten kommit hit till Värmland. Brorsan med fru är i Venezuela, det är bara de som saknas...

I morgon ska vi klä granen =D, den fina granen som vi var och hämtade tidigare idag. På tisdag bär det av till Arvika för att handla julklappar och sedan blir det bara julmys resten av veckan...

God Jul på er!

vason

Årets julgran

I dag var vi uppe i skogen och högg en gran. Det blir en riktigt färsk gran i år... Det har frusit på, så det var lite halt på sina ställen. Ved har vi oxå fixat, till braskaminen, så nu kan vi sitta vid brasan på kvällarna och mysa... =D.


Vackra vinterlöv på vägen till skogen.


Denna fina gran hittade vi...


...som måste sågas ner...


...och bäras hem =D.


Husen som vi ser dem på väg hem från skogen.

Nu är det tvärmörkt igen. Syrran med barn är på väg i bil hit, de kommer om några timmar. Inte kul att köra 40 mil i detta mörker =(.

vason i vintervärmland

Värmlandsskogarna

Äntligen har vi kommit iväg till Värmland. Det var kaos på tåget, fullt med folk och packning. Många fick stå, en del platser var dubbelbokade... Vi var i djurvagnen med råttorna. Jag vet inte hur många hundar det var där, kanske tio stycken. Det blev varmt och syrefattigt i vagnen. I Hallsberg var det en som var ute och rastade hunden och som nästan inte kom med tåget igen när det var dags att åka =(.  Personalbytet gick snabbt....

I Karlstad fick vi byta till lokaltåg sista biten. När vi kom fram var det bäckmörkt, verkligen nattsvart.

vason

Budget

I dag insåg jag att jag från och med nu måste hålla hårt i alla pengar. Jag är ju inte den enda som inte har råd att handla julklappar =( men jag har inte insett förrän idag hur usel min ekonomi är... Som det ser ut nu har jag 80 kronor att leva på fram till nästa lön om en vecka. Alltså, julklapparna får vänta till den 23:e.

Januari ser ju ganska dyster ut oxå, som det alltid gör. Mycket ska betalas då. Alla medlemsavgifter och så. Usch =(.

Det första jag ska göra den 1 januari, är att göra en riktig budget och verkligen försöka hålla mig till den... Det blir tufft men det måste gå... Det första jag ska göra att sluta röka. Det har min son tjatat på mig om i flera år =(.

Ha det =D

vason

En hektisk vecka

Jag var på tjejmiddag på Östermalm i onsdags (10/12). Värsta dagen att ta sig dit =(, totalstopp i tunnelbanan p.g.a. en brand vid Mariatorget. Det tog en och en halv timme att ta sig från S:t Eriksplan till Valhallavägen (nästan nere vid Radiohuset)!!! Vilken öken =(.

Jag var på en annan tjejutekväll på lördagen. Vi var på Stampen (dit jag aldrig har varit förut). Det var jättekul =D, bra musik. Tyvärr vet jag inte vad banden hette för det var inte planerat och vi kom rätt sent. Var inne på hemsidan men det går inte att se vad det var i helgen...

Julklappar har jag inte varit och köpt heller, dels har jag haft om om tid och dels är pengarna slut =(. Var hos tandläkaren i torsdags och då rök 3000 pix på en gång! Ungefär julklappspengarna. Jag får gå i Arvika och handla, dit vi åker på lördag. Det ska bli sååå skönt. Råttorna följer med.

vason

Baskisk kyckling

Köpte sjätte delen ur "Smaker från hela världen". Den här gången (förra veckan) var det Spanien. Här är receptet:

http://www.alltommat.se/recept?recipeid=3599

Smaklig måltid!

vason i köket


Lite härlig musik

http://se.youtube.com/watch?v=GPMswqj5y94

Gick tyvärr inte att bädda in denna =(.

vason

Ny Burning Buns

Nu har jag plåtat ännu mer... Resultatet ser du här.



Bandet ska göra sin första spelning tillsammans på torsdag. Lycka till grabbar och tjejer!!!

vason

The Burning Buns - inlägg#120


vason

Jag ska byta jobb!

Tralala. Nu har jag tagit första steget mot ett nytt jobb och jag kommer att klara det! =D Jag har kompetens vilande, tror att det kommer att gå vägen... Bara lite rätt tajming, är det som behövs.

Köpte femte boken i serien "Smaker från hela världen", Svensk vinter och jul. Avvaktar lite med att laga nåt från den, känns inte riktigt aktuellt ännu...

De ringde från zoo-affären och meddelade att det nya terrariet har kommit - helt! Ska försöka hämta det i helgen, vilken lycka!

en ny vason med tillförsikt

RSS 2.0