Kattbok + lite tips

Var och köpte en schysst kattbok idag. Det märktes att den var utgiven i England, bl.a. så rekommenderade de att kattungar kunde komma till sin nya familj vid 8-9 veckors ålder =(. Raskatter något senare och då bara för att uppfödaren skulle försäkra sig om att det inte var nåt fel på katten! Konstigt att de inte redigerade det vid översättningen. Vad jag vet så rekommenderas det att ALLA kattungar ska vara minst 12 veckor gamla...

Det var inte bara ris, utan väldigt fina bilder i boken. Såg att det finns en kattras som närmast ser ut som en tax, Munchkin. Benen var bara små stumpar, nästan så att den släpar magen i marken =(. Undrar verkligen om den rasen är godkänd i Sverige?

Sedan fick jag lite tips. Bl.a. att klösträdet (om man har något) ska stå på en central plats i hemmet, alltså inte inklämd i ett hörn. De klöser nämligen inte bara för att vässa klorna, utan också för att markera revir... Och då måste objektet som blir klöst synas ordentligt =)

Ett andra tips är att spruta lite vatten på katten när den gör "fysaker". Det tipset har jag hört förut och det känns lite taskigt att spruta vatten på dem, men vissa saker måste man kanske vara hård att de inte ska hoppa upp på. T.ex. en varm spis. Vill inte att de ska bränna sina små tassar! Har ju en spishäll som det inte går att sätta på barnskydd =(.

Idag har vi bara softat med kissarna. Ingen promenad... De fick dela på en påse våtfoder som de slickade upp utan att lämna ett spår i tallriken!

Kram Iggy / Gordon / Vason

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0